Snezhanka

av Lagret under: Ukategorisert on april 22nd, 2007

Snezhanka er fra Bulgaria og er ganske lik Tzatziki. Brukes som Tzatziki.

Kjempedeilig! Smaker helt nydelig!

4 porjoner

  • 2 beger yoghurt naturell (ikke de store begrene)
  • 200 gr hakkede sylteagurker
  • ½ ss olje
  • ½ ss friskpresset sitron
  • rikelig frisk hakket dill (kan utelates)
  • 2 fedd finhakket hvitløk
  • grovhakkede valnøttkjerner

Bland alt i en bolle. Pynt gjerne med valnøtter. Serveres til salater, gryteretter og grillmat. Den er også god uten dill.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Naan brød

av Lagret under: Middag, brød, indisk, naan on april 22nd, 2007

Oppskriften gir 2 – 3 store eller 4 – 6 mindre naan brød.

  • 375 gr hvetemel
  • 1 ¾ ts bakepulver
  • 1 ½ ts sukker
  • ¾ ts salt
  • 1 ¾ dl yoghurt naturell
  • 1 ss veg. olje
  • 1 stort egg

Bland alt i en bakebolle og kna alt i 5 minutter. Legg deigen i en plastfolie og legg et vått håndkle over. Settes lunt for å hvile i 3 ½ time.

Rulles ut og deles i mindre deler. Kjevles ut. Bør ikke være for tykke …eller for tynne. Legges på en stekeplate (skal ikke smøres men bruk gjerne bakepapir).

Stekes på 190 grader i 2 min på midterste nivå i stekeovnen. Settes så litt høyere til den er ferdig. Naanbrødene bør ikke bli for brune, da blir de veldig tørre. Det bør såvidt være et lite tegn til at de får farge når de tas ut.

Naan brødene kan med fordel pyntes med litt olje tilsatt litt hvitløk når de er ferdig stekt.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00