Luft med vaniljesaus

av Lagret under: Dessert, luft, vaniljesaus on mai 17th, 2007

Min mor lagde ofte en dessert som var ferdig på 1-2-3. Kjempeenkel og veldig god. Vi kalte den for luft fordi den har en veldig luftig konsistens.

4 porsjoner

  • 1 eggehvite
  • ½ dl rød saft (gjerne en god husholdningssaft)

Vispes veldig godt i noen minutter. Den er ferdig når du kan snu bollen og den fortsatt henger igjen i bollen.

Serveres med hjemmelagd vaniljesaus. Veldig godt med delvis varm vaniljesaus til.

Det er raskere å lage desserten enn å handle dessert i butikken. Den bør serveres med en gang da den ikke holder seg så lenge. Hvis du ønsker at den skal holde seg en stund så bland i gelantin.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Hjemmelagd vaniljesaus

av Lagret under: Dessert, vanilje, vaniljesaus on mai 17th, 2007

Det er veldig enkelt å lage vaniljesaus. Hjemmelagd smaker mye bedre enn butikk kjøpt og er nok et sunnere alternativ enn den vi får kjøpt ferdiglagd.

Gir 4 dl vaniljesaus

  • 1 egg
  • 1 ss sukker
  • ½ ss maisenna
  • 4 dl melk eller melk + fløte
  • 1-2 ss vaniljesukker

Bland alt bortsett fra vaniljesukker i en kjele. La blandingen trekke på svak varme til sausen har tyknet, visp hele tiden. Sausen skal ikke koke, da stivner egget, og sausen skjærer seg. Visp ikke med stålvisø i aluminiumsgryte, da blir sausen for grå og får en metalisk smak.

Hell sausen i en mugge og rør i den av og til til den er kald. Smak til med vaniljesukker når den er kald. Bland gjerne i litt vispet fløte før servering.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Små bløtekakestykker på 1-2-3

av Lagret under: bløtekake, jordbær, kake, sjokolade on mai 17th, 2007

Lag først en rullekake og skjær den i skiver. Pynt med 1 ss krem på hver skive og legg skivede jordbær eller bringebær på toppen, strø gjerne med raspet sjokolade og hakkede nøtter.

Rullekake

  • 3 egg
  • 1 dl sukker
  • 1 dl hvetemel
  • 1 dl potetmel (Har du ikke potetmel så bruk hvetemel)
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ss vann

Før du begynner å blande ingredienser er det viktig å få satt på ovnen på 250 grader. Visp egg og sukker til luftig eggedosis. Rør inn mel, bakepulver og vann forsiktig. Hell røren i en langpanne kledd med bakepapir. Stryk røren utover papiret i et jevnt lag. Stek kaken midt i ovnen i ovnen i 5 minutter.

Mens kaken steker så legger du et rent kopphåndkle over kakeristen. Dryss et lite lag sukker over hopphåndkleet. Når kaken er ferdig snur du kaken opp-ned over kopphåndkleet så du kan ta av bakepapiret.

Når du har fått av bakepapiret smører du 2 dl bær mos eller syltetøy over. Rull sammen kaken. Dette må gå raskt så du får rullet sammen kaken mens den er varm. Når den er blitt kald vil den sprekke lett.

Kaken kan også fylles med sjokoladesmørkrem eller annet man har lyst på.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00