Teriyakibiff

av Aperitifa Lagret under: Middag on oktober 28th, 2007

2 porsjoner

  • 300gr biff av ytrefilet storfe
  • 1 ss olivenolje
  • 100 gr nudler
  • 1/2 bunt vårløk
  • 1 gulrot
  • 3 blad kinakål
  • salt
  • 2 ss korianderblader
  • 1 liter vann

Teriyakisaus til marinering

  • 1/2 ts hakket ingefær
  • 2 ss soyasaus
  • 1/2 dl ananasjuice
  • 1 fedd hakket hvitkløk

Bland ingrediensene til marinaden. Legg det hele biffkjøttet i marinaden. La kjøttet marineres i minst 4-5 timer, helst i kjøleskap over natten.

Brun fileten rundt det hele i en stekepanne på sterk varme. Senk varmen og tilsett marinaden. Legg på lokk og la kjøttet etterstekes på svak varme i ca 15 min.

Skjær grønnsakene i tynne strimler. Kok de sammen med nudlene i ca. 5 minutter. Sil av vannet. Skjær opp kjøttet i tynne skiver og legg det over nudlene og grønnsakene, helle over marinaden og dryss over korianderbladene. Hvis marinaden har tørket inn på stekepanna så ha i litt vann og la vannet trekke ut marinaden.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Stikkord:, , , , , , , , , , ,

Salto i munnen

av Lagret under: Middag, basilikum, kylling, parmesan, salvie, soltørkede, spaghetti, tomater on oktober 7th, 2007

Saltimbocca di pollo – Salto i munnen.

Spaghetti med soltørkede tomater og kylling med salvie.

4 porsjoner

  • 4-6 kyllingfiletter
  • fersk salvie (kan også bruke tørket, men den gir svakere smak)
  • 4-6 spekeskinker/sernaoskinke
  • Soltørkede tomater
  • Fersk basilikum
  • Sveitserost
  • Parmasan
  • Spaghetti
  • Olivenolje
  • Salt og pepper

Dryss salt og pepper på kyllingfilettene og stek dem i 2 min på hver side i en stekepanne med litt olje. Legg filettene i en ildfast form. Legg på salvieblader, spekeskinke eller seranoskinke og sveitserost på toppen. Settes inn i ovnen på 225 grader i 10 min, eller til osten er gyllen og kyllingen er gjennomstekt.

Kok spaghetti som anvist på pakken i saltet vann. Når spaghettien er ferdig kokt has oppi olivenolje, hakkede soltørkede tomater og hakkede basilikumblader. Jo mer du har oppi av soltørkede tomater og basilikum jo bedre.

Serveres med havsalt, pepper og parmesan

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00