Kjøttboller med spinat og sopp

4 personer

  • 500 gr karbonadedeig/kjøttdeig
  • 2,5 – 5 cm frisk ingefær, finhakket
  • 2 ts spisskummen/ground cummin
  • 1 ss tomatpuré
  • 1-2 ss jordnøttolje eller vanlig olje
  • 3 ss smør
  • 1 løk, grovhakket
  • 500 gr spinat
  • 175 gr sjampinjong, i tynne skiver
  • 4 fedd hvitløk
  • 4 ss rømme
  • salt
  • pepper
  • paprikapulver

Bland ingefær, spisskave og tomatpure med karbonadedeigen. Røres godt sammen. Lag hvalnøttstore kjøttboller og stek de i en stekepanne i olje. Snu dem hele tiden under stekingen. Ta stekepannen av platen og sett den til side.

Fjern grove stilker fra spinaten. Skylles godt og hakkes grovt.

Smelt smøret i en gryte på middels varme. Tilsett løken og la den surre i smøret til den blir myk. Tilsett sjampinjong og hvitløk. Krydre med salt og pepper. Rør om av og til. La det surre på svak varme i ca 10 min under lokk. Tilsett den grovhakkede spinaten. La den dampe på svak varme under lokk til spinaten faller sammen og blir myk.

Legg kjøttbollene forsiktig oppå spinat og soppblandingen. La alt trekke på svak varme i 15 min. Ta av lokket og kok det kraftig i 5-8 min., til kraften er redusert til halvparten.

Før servering heller du rømmer over og drysser på litt paprikapulver.

Serveres med nudler, poteter, ris eller linse- og bønnesalat.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Stikkord:, , , , , , , , ,

Beklager, men kommentarskjemaet er nå lukket.

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00