Teriyakibiff

av Aperitifa Lagret under: Middag on oktober 28th, 2007

2 porsjoner

  • 300gr biff av ytrefilet storfe
  • 1 ss olivenolje
  • 100 gr nudler
  • 1/2 bunt vårløk
  • 1 gulrot
  • 3 blad kinakål
  • salt
  • 2 ss korianderblader
  • 1 liter vann

Teriyakisaus til marinering

  • 1/2 ts hakket ingefær
  • 2 ss soyasaus
  • 1/2 dl ananasjuice
  • 1 fedd hakket hvitkløk

Bland ingrediensene til marinaden. Legg det hele biffkjøttet i marinaden. La kjøttet marineres i minst 4-5 timer, helst i kjøleskap over natten.

Brun fileten rundt det hele i en stekepanne på sterk varme. Senk varmen og tilsett marinaden. Legg på lokk og la kjøttet etterstekes på svak varme i ca 15 min.

Skjær grønnsakene i tynne strimler. Kok de sammen med nudlene i ca. 5 minutter. Sil av vannet. Skjær opp kjøttet i tynne skiver og legg det over nudlene og grønnsakene, helle over marinaden og dryss over korianderbladene. Hvis marinaden har tørket inn på stekepanna så ha i litt vann og la vannet trekke ut marinaden.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Stikkord:, , , , , , , , , , ,

Salto i munnen

av Lagret under: Middag, basilikum, kylling, parmesan, salvie, soltørkede, spaghetti, tomater on oktober 7th, 2007

Saltimbocca di pollo – Salto i munnen.

Spaghetti med soltørkede tomater og kylling med salvie.

4 porsjoner

  • 4-6 kyllingfiletter
  • fersk salvie (kan også bruke tørket, men den gir svakere smak)
  • 4-6 spekeskinker/sernaoskinke
  • Soltørkede tomater
  • Fersk basilikum
  • Sveitserost
  • Parmasan
  • Spaghetti
  • Olivenolje
  • Salt og pepper

Dryss salt og pepper på kyllingfilettene og stek dem i 2 min på hver side i en stekepanne med litt olje. Legg filettene i en ildfast form. Legg på salvieblader, spekeskinke eller seranoskinke og sveitserost på toppen. Settes inn i ovnen på 225 grader i 10 min, eller til osten er gyllen og kyllingen er gjennomstekt.

Kok spaghetti som anvist på pakken i saltet vann. Når spaghettien er ferdig kokt has oppi olivenolje, hakkede soltørkede tomater og hakkede basilikumblader. Jo mer du har oppi av soltørkede tomater og basilikum jo bedre.

Serveres med havsalt, pepper og parmesan

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Indisk all-round saus

av Lagret under: Middag, indisk, kokos, kylling, saus, vegetar on august 6th, 2007

Dette er min indiske all-round saus. Den har jeg til grillet kjøtt eller lar kjøttbiter koke med sausen. Fungerer veldig bra som vegetar rett når jeg tilsetter grønnsaker.

4 personer

  • 1 stor løk, finhakket
  • 2 ss tomatpure
  • 4 ss kokosmasse (kan utelates)
  • 1 chili
  • 5 – 6 hele kardemomme
  • 2 – 3 laurbærblad
  • 1 kanelstang
  • 1 ss bukkehornskløver
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts cuminpulver
  • 1/2 ts sukker
  • 1 ts korianderpulver
  • 1 boks kokosmelk
  • 2 ss kyllingkraft eller 1 kyllingbuljongterning
  • olje

Varm oljen og tilsett hel kardemomme, laurbærbladene og kanelstangen. La det surre litt i oljen før du tilsetter hakket løk. La løken surre til den er myk. Tilsett tomatpure, kyllingkraft (kyllingbuljong), kokosmelken, kokosmasse, paprikapulver, cuminpulver og korianderpulver. La sausen surre ca 10 min. Mot slutten tilsetter du bukkehornskløver.

Ved tilsetting av kjøtt og/eller grønnsaker i biter: Tilsettes med løken og la det surre med krydrene. La sausen koke til kjøttet og/eller grønnsakene er ferdige.

Like før servering kan sausen pyntes med cashewnøtter eller hakket koriander.

Serveres med ris, grillet kjøtt og chutney. Oppskrift på korianderchutney finner du her.

 

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Enkel tomatsaus

av Lagret under: Middag, basilikum, italiensk, tomatsaus on juli 30th, 2007

Denne oppskriften fant jeg i boken Dvergene skrevet av Caterina Cattaneo. Den smaker nydelig og er veldig enkel å lage.

2 porsjoner

  • 1 boks hakkede tomater 
  • 1 gulrot, i tynne skiver
  • 1 løk, godt hakket
  • 1 stilk stangselleri, i biter
  • 1 fedd hvitløk, knust
  • 1 dl basilikum, lett hakket
  • 1 buljonterning
  • 1 dl vann (kan erstattes av hvitvin)
  • salt
  • pepper
  • sukker (kan erstattes av litt fløte)
  • olje

La løk, gulrot, stangselleri og hvitløk surre i olje i et par minutter. Tilsett hakkede tomater, vann, buljongterning. La det surre på svak varme i cirka 30 min. La det surre uten lokk slik at den koker litt inn og blir en tykk tomatsaus.

Når det er ca 5 min igjen av koketiden smak til med basilikum, salt, pepper og sukker. For å få en mild saus så kan man erstatte sukkeret med litt fløte.

Serveres til pasta eller gnocchi. Hjemmelaget gnocchi finner du oppskrift på her.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Gnocchi

av Lagret under: Middag, gnocchi, italiensk, pasta, poteter, potetpasta on juli 30th, 2007

2 personer

  • 2 mellomstore poteter
  • 1 egg
  • hvetemel
  • salt

Skrell og kok potetene i godt saltet vann. Hell av vannet og mos potetene med en stapper når potetene er ferdig kokte. Tilsett egget, salt og mel. Hvor mye mel som tilsettes avhenger av potetenes størrelse og fuktighet. Det skal tilsettes nok mel slik at det blir en deig som kan rulles ut til tynne pølser. Deigen kan godt være litt klissete, tørr deig gir tung gnocchi. Saltes slik at deigen får lett saltsmak.

Rull deigen ut til 1 – 1/2 cm tykke pølser. Del opp pølsene i små biter. Omtrent like lang som tykk.

Deretter has de oppi en gryte med kokende vann som er godt saltet. Når de flyter opp til toppen er de ferdige. Tas deretter av med en fiskespade slik at vannet kan renne av. Ikke ha alt oppi vannet med en gang. Del opp i porsjoner. De har lett for å klistre seg sammen.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Syrlig potetsalat

av Lagret under: Middag, ertebelger, hvitløk, laks, olivenolje, poteter, potetsalat, reddiker, salat, ørret on juli 9th, 2007

Dette er en potetsalat som passer godt til grillet laks eller ørret. Den er syrlig og det er ikke behov for den tradisjonelle rømmedressingen til. Potetsalaten er tilbehør nok til fisken.

2 porsj

  • 10 små poteter
  • 3-4 store reddiker, skåret i skiver
  • ca 20 runde ertebelger, delt i 2
  • 12 fedd hvitløk
  • 1 sitron
  • ca 3 ss extra virgin olivenolje (mengde olivenolje etter smak)
  • Kvernet havsalt

Kok potetene i saltet vann. Skjær reddikene i skiver og de runde ertebelgene i 2. Stek hvitløkene i litt olivenolje i en panne. Hvitløkene må stekes på svak varme så de ikke svis. De får en søtlig nøttelignende smak. Hvitløkene hakkes lett når de er ferdig stekt og er blitt myke.

Når potetene er ferdig kokt så del dem i 4. Alle ingrediensene legges i en bolle. Heller over saften av 1 sitron og ha i olivenolje. Dryss kvernet havsalt over til slutt.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Aquavitt smoothie

av Lagret under: kesam, multer, smoothie, vanilje on juli 7th, 2007

4 porsj

  • 8 cl aquavitt
  • 8 sp frosne multer
  • 4 dl vanilje kesam
  • 6 dl lettmelk

Blandes i en blender.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Jordbærsmoothie med ananas, banan og druer

av Lagret under: smoothie on juli 7th, 2007
  • 300 gr frosne jordbær
  • 100 gr stenfrie druer
  • 2 bananer
  • 1 ananas

Kjør alt i blenderen og serveres med en gang.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Stekt asparges med nøtter

av Lagret under: asparges, forrett, parmesan, pistasjenøtter, sesamolje, valnøtter on juli 7th, 2007

4 pors

  • 1 bunt asparges
  • 1 ss sesamolje
  • 1 neve valnøtter, grovhakket
  • 2 ss pistasjenøtter, grovhakket
  • 4 ss parmesanost
  • Pepper, kvernet

Skjær aspargesen i biter som deretter ristes i varm panne med sesamolje. Ta i grohakkede nøtter det siste nminuttet. Dryss nyrevet parmesan over rett før servering.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Kamskjell med asparges

av Lagret under: asparges, fiskesaus, forrett, kamskjell on juli 7th, 2007

En liten forrett eller en liten koserett med en god hvitvin og levene lys. Kombinasjonen kamskjell, asparges og denne fiskesausen er fantastisk god.

2 pors

  • 4 – 6 kamskjell
  • 1 dl fiskekraft (den bør være kraftig i smaken)
  • 2 sjalottløk, finhakket
  • 3 dl kremfløte
  • 1 ts sterk sennep
  • grovhakket persille eller bladpersille
  • 6 – 8 asparges
  • salt og pepper
  • Olivenolje eller annen olje til steking
  • Sitron eller lime (kan utelates)

Fiskesausen: Fiskekraft, fløte og sjaløttløk has i en kjele (hvis jeg ikke har fiskekraft så bruker jeg en blokk fiskebuljong i 1 dl vann). La det koke til det halve. Smak til med sennep. Ha raust med persille i sausen når den er ferdig kokt.

Kamskjell og asparges stekes raskt ved middels varme i olje. Krydres med salt og pepper fra kvern like før servering. Serveres gjerne med frisk sitron eller live til som kan presses over.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00